Om oss

Vårt fokus i avl er friske og alsidige hunder som egner seg like godt som tur kompis og familiemedlem som en konkuransehund. 


Z-Emerald er registrert i den Norske kennelklubben (NKK) og vi er medlem av raseklubben for Miniature American Shepherd Norge. Alle hundene våre blir nøye evaluert før de brukes i avl og gjennomgår blant annet røntgen av hofte og albue, øyeundersøkelse og DNA-tester. For å evaluere avlsutviklingen vår og bidra til en positiv helseutvikling i rasen, oppfordrer vi også våre valpekjøpere og andre rasevenner til å gjøre det samme.


Kennelnavnet Z-Emerald uttales "sett Emerald" og kommer av Emmy sitt oppdretternavn Emerald (smaragd) og at de som vokser opp i dag blir kaldt generasjon Z, se og bli sett.


Hjemme hos oss finner du meg Ela, min samboer Finn og min yngste datter Tuva. Tuva er min medhjelper og handler på utstilling og til uvurdelig hjelp med hunder og valper.

Jeg er vokst opp med hund og startet tidlig i 20 årene med å passe omplasseringshunder frem til man fant et nytt hjem til de. 

Vi bor i et villa strøk på Konnerud med stor inngjerdet hage, tett opp mot marka hvor vi tilbringer mye tid. 

For å ha nødvendig bagasje for å svare på diverse spørsmål fra valpekjøpere har jeg videreutdannet meg som hundeinstruktør ved Din Hundeskole. 

Jeg er også styremedlem i Norsk Miniature American shepherd klubb.