Spørsmål og svar

Kjøpe valp av oss


Jeg ønsker å kjøpe valp, hvordan forgår dette?

Du skriver en mail, enten til info@z-emerald.com eller under fanen kontakt. Du bør opplyse om hvem du/dere er og hva slags liv du/dere kan tilby valpen. Vi skriver dere så opp på valpelisten. 


Jeg står på valpeliste, hvordan forgår dette?

Å stå på valpeliste innebærer at du får en mail når kullet er endelig planlagt, du kan da melde din interesse for det planlagte kullet eller ikke. Av de som melder interesse, velger vi ut de som vi tror vil passe det aktuelle kullet best og tar utdypende kontakt med de. 


Er det mulig å komme på besøk for å treffe dere og hundene?

Vi ønsker god kontakt med våre valpekjøpere, men det har til tider vært mange som ønsker å komme på besøk for se rasen. Vi har derfor på nåværende tidspunkt besluttet at vi ikke har tid til å ta i mot alle besøkende. Men det blir stadig opprettet MAS treff rundt om og vi anbefaler dere og komme på et av disse treffene. Her kan dere møte oppdrettere, hunder og tidligere valpekjøpere. 


Jeg har sendt dere en mail, men ikke fått svar?

Det har i perioder vært ekstrem etterspørsel etter valp og derfor mange mail å besvare. Derfor kan det til tider ta litt lang tid til du hører fra oss. 


Hva koster en valp hos dere?

En valp hos oss koster 25.000 kr. 


Jeg ønsker en blue merle med blå øyne?

Vi selger ikke valp basert på fargevalg. Vi observerer valpene gjennom de 6 første leveukene. Når valpen er ca 6 uker får dere vite hvilken valp som tilfaller dere ut i fra vår observasjon av valpene og hva dere har fortalt om dere selv. Rett valp til rett familie er viktig for oss. 


Jeg har kjøpt en valp av dere, når kan jeg hente den?

Valpene er leveringsklare når de er 8 uker. Vi leverer ikke ut valper før dette. Valper som ikke blir hentet innen de er 10 uker, så vil det påløpe et døgngebyr på kr 100,-


Er foreldrene til valpene helsetestet?

Alle vår avlsdyr har minimum gått igjennom HD røntgen, øyelysing og DNA testing.


Hva kan jeg forvente medfølger en valp fra dere?

Alle vår valper blir registrert i NKK. Valpen er helsesjekket, vaksinert, ID chippet, og fått ormekur. Dere får også med helsebok og en valpepakke.

Helseboken kan byttes ut med et EU pass mot et tilegg på kr 200,-

Valpepakken inneholder minimum mat valpen er vant med og et teppe med lukt av mor og søsken.